طبقه سه

ارزیابی‌های شتاب‌زده یک طلبه

طبقه سه

ارزیابی‌های شتاب‌زده یک طلبه

طبقه سه

بسم الله
دوست می داشتم این وبلاگ
- این پنجره‌ی سرد و بی‌روح - جز یک صفحه نمی‌داشت
و در آن صفحه جز یک سطر نمی‌بود
و بر آن سطر جز یک کلمه نمی‌نشست
و آن کلمه «خمینی» بود و دگر هیچ نبود...
***
آن‌هایی که همراه پیغمبر بودند و دعوت پیغمبر را قبول کردند همین مردم «طبقه سه» بود، همین فقرا.
صحیفه امام ج8 ص 293

***
طبقه سه صفحه شخصی و بایگانی کاملی از نوشته‌ها و گفته‌هایم،از سال 1389 تا کنون است. می‌کوشم جستجوها و جستارهایی در این صفحه منتشر شود که «غایت»، «موضوع» و یا «مسئله»شان «انقلاب اسلامیِ اکنون» باشد.

***
معرفی بیشتر و گزارش‌واره‌ای از برنامه پژوهشی این صفحه در قسمت "درباره طبقه سه"، در نوار بالای صفحه آمده است.

***
صفحه‌ها در شبکه‌های اجتماعی:

اینستاگرام @namkhahmojtaba
توییتر @Namkhah1
تلگرام @tabagheh3_ir

***
ایمیل namkhahmojtaba@gmail.com

بایگانی
آخرین نظرات

اگر چه پیدایی و پویایی هویتِ بدیع انسان انقلاب، تخته‌بند مکان نیست اما قصه انسان‌های انقلاب و خوزستان، قصه‌ی دیگری است. جنگ، ناقوس مرگ و خالق معنایی جدید از زندگی است. همان معنایی که انسان انقلاب حامل و تبلور آن است؛ و خوزستان، تجسم جغرافیایی این معناست. چه آنکه بیشترین انسان‌های انقلاب، بر این خاک گام نهادهاند و به این خاک افتاده‌اند.

*

                               شهید جمالپور

در نظر یک انسان ارزشمندترین بخش هستی، هستی خودِ اوست. انسان در مواجهه با عظیم‌ترین امور هم نمی‌تواند از هستی خویش عبور کند؛ از همین روی از هستی نزدیک‌ترین و عزیرترین موجودات به خویش عبور می‌کند تا به هستی خویش برسد[1]. شهید به واسطه عبور از ارزشمندترین هستی خویش، از همه هستی عبور می‌کند. او با عبور از هستی خویش، مواجهه‌ای اختیاری و زودهنگام با قیامت دارد. همین مواجهه‌ی شهید با اصلی‌ترین راز هستی است که او را بدان جا می‌رساند تا روی ماه خداوند را ببیند[2] و از همه‌ی آلودگی‌هایی که اقتضای ذاتی عالم ماده است، رهایی یابد.[3] بلکه فراتر از آن، بدان نقطه می‌رساند که می‌تواند زمین پیرامون خود را نیز پاکیزه گرداند.[4]

*

خوزستان به واسطه درکِ متمایزی که انسان انقلاب از جنگ و مرگ و زندگی دارد، به واسطه‌ی پاکی ابر انسان‌هایی که در خاکِ آن خفته‌اند، پاکیزگی خاصی دارد و همین پاکی، تنها دلیلی است که آن را به یکی از اصلی‌ترین کانون‌های معنا، در جهان بی معنی کنونی بدل ساخته است.

*

دیروز، 24 دی‌ماه، سالگرد شهید جمالپور بود. یکی از درخشان‌ترین انسان‌های انقلاب اسلامی، که سال‌هاست با خواندن و شنیدن بخشی ایده‌ها و نوشته‌هایش، از کیفیت و کیمیتِ درک و خودآگاهی‌ش در حیرتم. قبل‌تر بخش اندکی از این تحیّر را به تحریر آورده‌ام.[5] از مدتی قبل که معلوم شد 24 دی ماه به اهواز خواهم رسید، سرای خیالم را با نشستن بر مزارش روشنی می‌دادم... الحمدلله که روزی‎ام شد.

 شهید جمالپور



[1] . یَوْمَ تَرَوْنَهَا تَذْهَلُ کُلُّ مُرْضِعَةٍ عَمَّا أَرْضَعَتْ وَتَضَعُ کُلُّ ذَاتِ حَمْلٍ حَمْلَهَا. سوره حج، آیه 2

[2]  امام خمینی(ص) بر مضمونی کاملا عرفانی، استدلالی روایی اقامه می‌فرمود و بر حسب روایتی از پیامبر اکرم(ص) می‌فرمود: «شهید نظر می کند به وجه الله»

[3]  مضمون مقام «طِبْتُمْ» شهدا، که عالیترین سطح آن برای سالارشهیدان متصور و منقول است.

[4]  «طَابَتِ الْأَرْضُ الَّتِی فِیهَا دُفِنْتُمْ»، همان.

[5]  ن.ک به یادداشتی با عنوان «شهید علی جمال‌پور، معلم فلسفه هنر انقلاب» (اینجا)

۹۶/۱۰/۲۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی