مخالفان مردم: داعش ایرانی
یک #رشتو کوتاه درباره «داعش یواش» یا «مخالفان مردم»
بایگانی نوشتههایم در شبکههای اجتماعی
بخشهای از بیانات رهبری انقلاب در خرداد 1400
مخالفان حاکمیّت مردمی، یعنی مردمسالاری هم باز دو جبهه بودند: یک جبهه لیبرالهای سکولار بودند که معتقد به مردمسالاری بودند، منتها میگفتند مردمسالاری به دین اصلاً ربطی ندارد، اصلاً در عرصهی جمهوریّت و مردمسالاری باید لیبرالها، مردان فنسالار و به تعبیر خودشان تکنوکرات، بیایند وارد بشوند؛ بنابراین مردمسالاری دینی، و جمهوری اسلامی، بیمعنی است؛ پس با بخش جمهوری اینها مخالف بودند. یک عدّه هم کسانی بودند که باز معتقد به دین بودند، [منتها] میگفتند آقا حاکمیّت دین به مردم ربطی ندارد، مردم چهکاره هستند، باید دین حکومت بکند، حاکمیّت بکند؛ اینها هم یک عدّهای بودند که حالا نمونههای این نظر دوّم را این اواخر به شکل افراطیاش در این حضرات داعش ملاحظه کردید که اینها بهاصطلاح به خیال خودشان معتقد به حاکمیّت دین بودند، منتها مردم را هیچکاره میدانستند.
چند توئیت در این باره:
🔻رهبر انقلاب در نطقشان در سالگرد امام خمینی از «یک عدّه» گفتند که قطب مقابل لیبرالها و تکنوکراتها هستند و دیدگاهشان درباره نقش مردم، شکل ملایمتری از داعش است.
🔻صورتبندی رهبر انقلاب از مخالفان «مردم»سالاری در تجربه جمهوری اسلامی دقیق است: دسته نخست جبهه لیبرالها - تکنوکراتها و دسته دوم که قطب مقابل اینها هستند و این استدلال رهبر انقلاب درباره اینان الهامبخش یک استعاره گویا است: داعشِ ملایم یا #داعش_یواش!
🔻ما تحجر و #داعش_یواش را جدی نگرفتیم. پیش کشیدن الگوی امارات، عربستان، ترکمنستان و سوریه، ارائه تفاسیر محدود از مفاهیمی مانند بیعت و مشورت و تقلیل انتخابات به اطاعات و همذاتپنداری با امارت اسلامی طالبان را به وضوح نشانههایی از سرایت تحجر به ذهن و زبان نیروهای ارزشی میفهمم.