کدام یک؟
بایگانی نوشتههایم در شبکههای اجتماعی
🔶کدام یک؟
.
معرفی کتاب به مناسب عید بعثت
.
میخواستم به مناسبت عیدی که در آن قرار داریم، چند کتاب خوبی که قبلتر از آنها بهره برده بودم را معرفی کنم؛ در مروری گذرا و سریع بر کتابها، چند جمله از کتابی از #شهید_بهشتی و یک جمله از درسگفتارهای رادیویی #شهید_مجدزاده (1334-1361) توجهم را جلب کرد. به همین نکات اکتفا میکنم.
🔻کتاب «#پیامبری_از_نگاهی_دیگر» از شهید بهشتی. همه کتاب به ویژه گفتار ششم آن عالی است: «هدایت و عدالت دو بعد حرکت انبیا». .
🔻ص 247 (تصویر دوم) را بیینید. دقیقاً یکی از اصلیترین چالشهای انقلاب اسلامی با کسانی است که چنین تعریفی از «جامعه اسلامی» ندارند. فرقی نمیکند در موضع حاکمیت باشند یا در موقعیت حرکت اجتماعی و دینی؛ عدالت را یکی از دو بعد حرکت اجتماعی نمیدانند و آن قدر بر هدایت منهای عدالت تأکید میکنند که هدایت را به ملالآورترین امور تبدیل کرده و آنگاه چه بسیار اجبارها که برای حقنه کردن آن به کار میبرند. .
🔻ص 248 (تصویر سوم) را ملاحظه کنید. آن پرسش «کدام یک؟» انتهایی به نظرم هنوز و همواره، یکی از اصلیترین پرسشهای حرکتها عدالتخواهانه است. .
🔻ص 249 و 250 (تصویر چهارم و پنجم) درباره حدود پرسشِ «کدام یک؟» و حدِ #امید نکات و استدلال خوبی دارد. .
🔻تصویر هفتم بخشی از کتابی #سیری_در_سیره_نبوی است. کتاب کوچکی حاوی گفتارهای رادیویی شهید سید مهرداد مجدزاده. اگر خداوند توفیق دهد درباره این شهید بعدها بیشتر خواهم نوشت، اما این عجالتا همین نکته واقعا به نظرم جالب بود در تفسیر این آیه. بر اساس این استدلال میتوان جهتگیری کلی حرکتهای عدالتخواهانه انبیا را بازتعریف کرد؛ هدف انبیا #اقامه قسط نیست! هدف #قیام عمومی(الناس) برای برپایی قسط است. الناسُ فاعل است. عاملیت قسط، الناس و جمهور مردم است.
.
🔻غرض این که مطالعه و گفتگو درباره بعثت و پیامبری باید بتواند به پرسش های اصلی زمانه و حرکت ما اگر نه پاسخ، که دستکم جهت بدهد. ما یک گرامیداشت صرف میخواهیم یا باید بعثت را آنگونه گرامی بداریم که بتواند شعبهای از بعثت و برانگیختگی را در ما ایجاد کند؟ کدام یک؟
#معرفی_کتاب
#عدالتخواهی
#شهید_بهشتی
#شهید_مجدزاده
#بعثت
#عدالت
#قسط
#مجتبی_نامخواه
https://www.instagram.com/p/B-A1OW_BW3a/?igshid=1l7rovf0bp9mt